Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگران معدن امین کار شهرستان فاریاب به علت عدم پرداخت حقوق معوق و حق بیمه آن ها تجمع کردند، تامین اجتماعی استان کرمان با اعطای فرصتی مجدد به کارفرما برای پرداخت حق بیمه کارگران به اعتراضات پایان داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان، چندی است کارگران معادن استان کرمان به مطالبه گری حقوق خود پرداخته و خواهان رسیدگی به مشکلات و کم توجهی مسئولان به این قشر درد کشیده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این بار کارگران معدن امین یار فرایاب در اعتراض به حقوق معوق چندین ماهه خود و حق بیمه ای که توسط کارفرما پرداخت نشده تجمع کردند.

حسین تاجیک رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان فریاب در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: در بحبوحه تعطیلی مراکز مختلف به علت شیوع کرونا، معادن از جمله مشاغلی بودند که باید به فعالیت خود ادامه می دادند.

وی افزود: تعطیلی معادن تنها با ارائه مدارک و مستنداتی از سوی ستاد کرونای استان امکان پذیر بود، در غیر این صورت تعطیلی معادن قانونی نخواهد بود، معدن امین یار تاکنون مدرکی مبنی بر تعطیلی قانونی ارائه نکرده است.

خطای کارفرما عامل محرومیت کارگران معدن امین کار فاریاب از دریافت بیمه بیکاری

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان فاریاب بیان کرد: پرداخت حق بیمه در شرایط مقابله با کرونا تنها در صورتی توسط دولت پرداخت می شود که بنا بر مستندات شیوع کرونا سبب تعطیلی کسب و کار شده باشد.

تاجیک اذعان کرد: در ارتباط با پرداخت حق بیمه کارگران معدن امین کار فریاب کارفرما حتی اسامی کارگران و مشخصات آن ها را برای دریافت بیمه بیکاری در اختیار تامین اجتماعی قرار نداده است.

وی یادآور شد: کارگران با مراجعه به دفاتر پیشخوان متوجه شدند که کارفرما حق بیمه آن ها را پرداخت نکرده است و به همین دلیل از دریافت بیمه بیکاری هم محروم شده اند.

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان فاریاب بیان کرد: از نظر قانون زمانی که کارگران با یک مجموعه قرارداد دارند در صورت تعطیلی آن واحد، کارفرما موظف است حقوق کارگران را پرداخت کند.

تاجیک اظهار کرد: در صورتی که کارگران فاقد قرارداد باشند با تعطیلی کارگاه، کارفرما تعهدی برای پرداخت حق بیمه و حقوق ندارد.

با ادامه اعتراض کارگران بلافاصله شورای تامین برگزار شده و کارفرما متعهد به پرداخت حقوق معوق کارگران از اواخر سال گذشته تاکنون و حق بیمه آن ها  تا پایان خرداد ماه شده است.

کارگران بعد از قول کارفرما مجددا به معادن بازگشته و فعالیت خود را آغاز کردند اما پرداخت ناقص حقوق معوق کارگران بار دیگر سبب تجمع کارگران معدن امین کار فاریاب شد.

فرصت مجدد تامین اجتماعی به کارفرما برای پرداخت بیمه معوق کارگران

رضا اسماعیلی مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در این خصوص به خبرنگار راه آرمان گفت: با توجه به اینکه پرداخت بیمه کارگران به دنبال بروز خطای انسانی دچار مشکل شده و وقت اصلاحیه آن طبق قانون تامین اجتماعی گذشته است.

وی افزود: برای رفع این مشکل به صورت ویژه زمانی برای اصلاحیه مجدد تامین اجتماعی به معدن امین یار اختصاص داده شده است.

مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان تاکید کرد: به مسئول سازمان تامین اجتماعی در شهرستان فاریاب اختیار تام داده شده است تا هر چه سریعتر اصلاحات تامین اجتماعی مربوط به بیمه رد شده کارگران را حل و فصل کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دریافت بیمه بیکاری شهرستان فاریاب پرداخت حق بیمه رفاه اجتماعی تامین اجتماعی استان کرمان حقوق معوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۵۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید

محمد امین بابایی گفت: ایجاد مسکن برای کارگران می تواند به ماندگاری آنان در محیط کار کمک کند.

وی ادامه داد: نمونه موفق آن یکی از کارفرمایان حوزه نساجی خراسان رضوی است که در صورت ماندن کارگر به مدت پنج سال در کارخانه اش برای او مسکن می سازد که از این بخش بی نیاز شود.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ماده ۱۴۹ قانون کار در حوزه تامین مسکن کارگران مغفول مانده است، در حالی که اگر اجرا می شد اکنون دیگر نیازی به طرحهای ملی مسکن نبود.

وی ادامه داد: جامعه کارگری نمی تواند نقدینگی نهضت ملی مسکن را تامین کند لذا باید به سمتی برویم که کارفرمایان برای کارگران خانه بسازند و بعد از ۳۰ سال ماندگاری نیروی کار در آن محیط سند خانه به نام وی معرفی شود.

بابایی با تشریح اقدامات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه روابط کار در سال ۱۴۰۲ گفت: پارسال ۶۵ درصد از واحدهای مشمول، طرح طبقه بندی مشاغل استان را اجرا کردند.

وی افزود: بر این باور هستیم که اجرای طرح طبقه بندی مشاغل می تواند بخشی از حقوق و دستمزد کارگران را تامین کند، لذا تلاش داریم که تا پایان دولت سیزدهم پوشش دهی این طرح در استان را به ۱۰۰ درصد برسانیم.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به رسیدگی بیش از ۱۸ هزار پرونده در هیاتهای تشخیص و پنج هزار و ۶۴۹ پرونده در هیاتهای حل اختلاف استان در سال گذشته اشاره و بیان کرد: مدت زمان رسیدگی به پرونده ها توسط ۴۳ هیات تشخیص و حل اختلاف استان با کاهش۲۲ درصدی به ۲۱ روز رسیده است.

وی با بیان اینکه بخشی از قانون کار مغفول مانده است، افزود: در صورتی که اجرای آن باعث می شود حقوق و دستمزد کارگران منطقه ای و صنفی شودِ از ظرفیتهای قانونی این مهم نیز فصل هفتم قانون کار مبتنی بر پیمانهای دسته جمعی است.

بابایی اضافه کرد: انتظار می رود با توجه به اینکه خراسان رضوی بعد از تهران دومین استان کشور به لحاظ برخورداری از تشکلهای کار و کارگری است، پیمان دسته جمعی بین این تشکلها شکل گیرد.

کمبود نیروی ماهر و کاهش ۶ درصدی حوادث ناشی از کار

وی ادامه داد: پارسال اختصاص پاداش تولید به قراردادهای پایان کار نسبت به سال ۱۴۰۱ در خراسان رضوی رشد ۱۰۸ درصدی داشت.

به گفته وی، در این مدت ۵۰ قرارداد به مبلغ ۵۳۰ میلیارد ریال منعقد و پاداش بهره وری بین ۲۱ هزار و ۸۶۴ کارگر توزیع شد که به امرار معاش کارگران استان کمک زیادی کرد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برگزاری ۱۹۷ هزار و ۲۲۶ نفر – ساعت دوره آموزشی بویژه در حوزه ایمنی محیط کار، انجام ۲۵ هزار و ۴۴۳ مورد بازرسی ادواری و رشد هفت درصدی این بازرسیها از محیط کار و آموزش ۳۰۰ نفر از کارگران در محل ایست کارها در حوزه فعالیتهای ساختمانی از دستاوردهای پارسال استان در حوزه کار و کارگری است.

وی به کاهش ۶ درصد حوادث ناشی از کار در سال گذشته اشاره و بیان کرد: بیشترین کاهش مربوط به حوزه معادن استان بوده که در همین راستا همایش تخصصی حوزه ایمنی در خواف به میزبانی معادن آن منطقه برگزار شد.

بابایی ادامه داد: پارسال هزار و ۶۴۳ نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان رضوی به اشتغال مجدد بازگشتند که این میزان در مقایسه با سال ۱۴۰۱ به میزان ۷۸ درصد رشد کرده است،

به گفته وی، این آمار نشان می دهد که واحدهای صنعتی استان در سال گذشته بیشتر به دنبال جذب نیروی کار بودند تا اینکه بخواهند تعدیل نیرو داشته باشند.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی با کمبود نیروی ماهر مواجه است، افزود: در صورتی که سامانه بیمه بیکاری و سامانه جستجوی شغل متصل شوند، می توان از فرصتهایی که در سامانه جستجوی شغل که سه یا چهار برابر آمار سامانه بیمه بیکاری است، برای جذب نیروی ماهر استفاده کرد.

۸۰ درصد مقرری بگیران بیمه بیکاری دارای مهارت خاص هستند

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: حداقل پیش بینی ما این است که ۷۰ تا ۸۰ درصد مقرری بگیران بیمه بیکاری دارای آن مهارت خاص برای واحد تولیدی هستند.

وی شمار تشکلهای کارگری و کارفرمایی در خراسان رضوی را هزار و ۳۴۴ مورد ذکر و بیان کرد: پارسال بیش از ۵۰۰ مجمع برای این تشکلها برگزار و زمینه ای فراهم شد که این تشکلها به عنوان ناظر مردمی بر حوزه روابط کار و سایر بخشهای مرتبط با کار و کارگر نظارت داشته باشند.

بابایی نرخ بیکاری خراسان رضوی را ۶.۲ درصد ذکر و بیان کرد: این در شرایطی است که مشهد بالاترین جمعیت اتباع را دارد و اگر این جمعیت نبودند نرخ بیکاری در استان از رقم مزبور کمتر می شد.

به گفته وی، بر اساس آمارهای بدست آمده، همه فرصتهای شغلی توسط اتباع پر نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • پرداخت ۲۳۰۰ میلیارد تومان وام اشتغال‌زایی در بوشهر
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌غربی: مطالبات کلیه داروخانه‌ها پرداخت شد
  • تشکیل تعاونی تامین مسکن برای کارگران گلستانی
  • کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم